SOS

HJÄÄÄLP!

Tänk om ....!!!!!!!

Ja, tänk om .... alla som står öga mot öga mot en lös hund ... sade barskt: "Gå hem med dig!"

En hund som tagit sig en "extrarunda" från husse eller matte, kanske kommit in i någons trädgård ... SKA INTE BELÖNAS med vare sig en klapp eller godis! Det är förödande för hundens uppfostran. Det är förödande för varje inkallningsträning.

Folk kan i all välmening göra så fruktansvärt fel.

En hund som sprungit från sin husse eller matte ska ha tråkigt och trist. Ja, helst så trist att hunden aldrig vill ge sig iväg hemifrån igen. Ja, så fruktansvärt vidrigt att hunden aldrig igen tar den där "extrarundan" utanför den tillåtna fria gränsen från matte eller husse.

Jag har drabbats av en väldigt klok människa en gång. Mina två dvärgschnauzrar sprang bort. En klok bonde placerade hundarna i hönshuset. Min "Dixie" tyckte det gick äran för när att behöva sitta i ett skitigt hönshus. Himla bra!

Vår första mellanschnauzer som vi för övrigt övertog vid 2 års ålder hade en tendens att sticka. Han fick godis och mat på ett ställe. Vi lyckades aldrig få stopp på springandet utan tvingades ha den hunden bunden när vi var i trädgården. Det var på landet och en bra bit till närmaste granne. Inget kul alls att behöva ha sin hund bunden.

Alla hundar mår bäst av att uppfostras med så mycket frihet som möjligt och så lite koppeltvång som möjligt! Så är det bara!

Jag skulle vara alla evigt tacksamma som barskt kör hem min lilla go'a fantastiska saluki. Hur söt och hur fin och charmig han än är.

Jag erbjuder mig att komma med honom i stället för att låta honom hälsa och charma men vid ett tillfälle som vi bestämmer och inte min lilla saluki.

 Tänk om ....

... snälla ! ...

... för min salukis bästa!

Jag ber!

Min saluki "Yassim"

© Birgitta Rudenius
Kastanjebacken

 

 

 

 

 

 

Hit Counter